Што е вагинитис?

Габична вагинална инфекција е еден тип на вагинитис – воспаление на вагината. Габите и бактериите природно живеат во вагината, но кога габата Кандида албиканс премногу ќе се размножи, таа предизвикува вагинитис. Овие габи засилено се размножуваат кога имунолошкиот систем е ослабнат или кога добрите бактерии (наречени лактобацили) не можат да ги држат габите под контрола.

Top

Пред употреба внимателно да се прочита упатството! За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.
Секогаш прочитајте го упатството.

L.MK.MKT.06.2020.0604