Чувствувајте се добро во својата кожа

Чувајте ја кожата здрава за да се чувствувате покомотно секој ден.

Ние ви овозможуваме да имате контрола врз здравјето на кожата и на стапалата и ви обезбедуваме знаење и производи за да ги разберете, превенирате и успешно лекувате габичните инфекции.

Млад модерен човек кој самоуверено стои пред бела заднина

Факти за здравјето на кожата и на стапалата

Икона на Canesten за животинска шепа

Контактот со животни се смета за една од клучните причини за лишај.

Икона на Canesten за машка долна облека

Изложени сте на поголем ризик да заболите од тинеа (tinea cruris) ако сте машко.

Дознајте повеќе за здравјето на кожата и на стапалата

Womanена во шорцеви облечена во бели патики врзувајќи чевли

Дознајте сѐ за атлетското стапало

Откријте како можат да ви помогнат добрите хигиенски навики да избегнете добивање и ширење габични инфекции.

НАУЧИ ПОВЕЌЕ
Womanена во шорцеви облечена во бели патики врзувајќи чевли

Дознајте сѐ за атлетското стапало

Дознајте што е атлетско стапало (габична инфекција на стапалата) и како може да го добиете Дознајте за симптомите на оваа габична инфекција и како да ја лекувате. Научете како да спречите добивање атлетско стапало.

НАУЧИ ПОВЕЌЕ
Насмеан човек во бела маица среќен по третманот со чешање од Канестен

Сѐ што треба да знаете за тинеата

Откријте што е тинеа и што може да ја предизвика. Дознајте за лекувањето, симптомите и превенцијата на тинеата.

НАУЧИ ПОВЕЌЕ
Насмеана жена во бел џемпер среќна по третманот со рингворм од Канестен

Факти за лишајот

Дознајте што е лишај, што го предизвикува, како се шири и кој може да се зарази. Дознајте за вообичаените симптоми на лишајот, неговото лекување и превенција.

НАУЧИ ПОВЕЌЕ
Мускулест човек со бел пешкир околу вратот среќен по третманот со осип на оган во Канестен

Дознајте повеќе за осипот од пот

Дознајте што е осип од пот, што го предизвикува и кои лица се изложени на ризик. Дознајте за симптомите, лекувањето и превенцијата на осип од пот.

НАУЧИ ПОВЕЌЕ